TRAININGSACTEUR

Iedereen kan een voorbeeld geven van een moeilijke situaties waar je in het werk tegen aan kunt lopen. Omgaan met agressief gedrag; met veeleisende klanten; het voeren van een moeilijk gesprek e.d. Door dit te oefenen in een rollenspel met een trainingsacteur krijg je inzicht en alternatieven aangereikt om met de situatie om te gaan.

Hoe gaat dit in zijn werk

Om tot leren te komen is het belangrijk dat de cursisten zich veilig voelen en op de hoogte zijn van het doel van de training. Dit is de taak van de trainer. Het werken met een trainingsacteur biedt een scala aan mogelijkheden. Het rollenspel met één cursist en één acteur is het meest gangbaar, maar er zijn ook werkvormen waarbij meerdere cursisten of de hele groep bij het rollenspel betrokken worden. Meestal zijn de praktijk simulaties van te voren bekend, echter, er is altijd ruimte om in de training nieuwe casussen in te brengen.

Tijdens het rollenspel reageert de trainingsacteur op het gedrag en de inhoud van de boodschap van de cursist. Tevens houdt hij in zijn tegenspel rekening met de leervraag van de cursist. Na afloop wordt het rollenspel met de cursisten en de trainingsacteur besproken onder leiding van de trainer. Het spel en de feedback zijn afgestemd op de mogelijkheden van de cursist en daagt op een positieve manier uit om te leren en tot inzicht te komen.

Door en voor wie

Als trainingsacteur heb ik ruime ervaring in diverse sectoren. Door mijn achtergrond als dramatherapeut en pedagoog ben ik in het bijzonder geschikt voor trainingen binnen de hulpverlening, het onderwijs en de kinderopvang. Wanneer u naast een trainingsacteur ook op zoek bent naar een trainer dan behoort dit tot de mogelijkheden. Het maximale aantal cursisten bij een training met trainingsacteur bestaat uit vijftien.

Bekend met de theorieën : GGGG model, LSD, NLP, Roos van Leary , ik boodschap.

Opdrachtgevers/werkervaringen

 uwv           cp               dordrecht

 politie              par

 

Trifier Agressie regulatie in de zorg
Politie Meervoudige problematiek
Recherche Getuigenverhoren
Parnassia  Bavo Agressieregulatie binnen psychiatrie
Florence Academie Agressieregulatie ziekte van Huntington
UWV Hoogwaardig handhaven
CWI Begeleiders opleiding bewonersadvies
Politie Midden Gelderland Agressieregulatie
Gemeente Dordrecht Functioneringsgesprekken
Slecht nieuwsgesprekken
Center Parcs Klantvriendelijkheid
Slecht nieuwsgesprekken